Paerl Ice. Doskonały i praktyczny lód do barów.

 

Czym jest lód perłowy?

To przełom i dobrodziejstwo. Barmani od lat wykorzystują w barach spore ilości lodu kruszonego. Sam proces łamania kości jest dość uciążliwy i czasochłonny. Oczywiście nie mówię tu o sytuacjach – kiedy potrzebujesz 3-7 kg takiego lodu dziennie. To za mało aby myśleć o Pearl Ice. Wystarczy ci dobra kruszarka. Ale co kiedy tego lodu zużywasz 50-150kg dziennie? Marnowanie czasu na kruszenie jest niedopuszczalne. Ponadto i tak zwykle jest za mało.

A gdyby tak mieć maszynę – która w ciągu godziny może przygotować 13 kg lodu(około 318kg/24h) o wielkości cząstki odpowiedniej do lodu z kruszarki. Powiem więcej – nawet ładniejszego bo mającego kształt perełki o średnicy około 8mm. Dzięki krągłościom, cząstki takie nie sklejają się i nie tworzą w zbiorniku czy w szklance twardej masy. Ponadto taki surowiec prezentuje się świetnie. Tworzenie mojito, oraz innych koktajli z wykorzystaniem małych cząstek będzie szybkie, nieuciążliwe a drink zyska ciekawszą fakturę.

Te właśnie argumenty przekonały barmanów w USA, oraz innych krajach zachodu. Upowszechnienie się Pearl Ice spowodowało zwiększone wykorzystanie najtańszego surowca barowego – lodu. Perełki są również chętnie pobierane do ekspozycji napojów(Fresh Pointy) i potraw(steki w Burger & Steak House-ach).

Napisz do nas. Zadzwoń. Porozmawiamy o twoich założeniach biznesowych. Może właśnie powinieneś mieć Pearl Ice Makera? Kliknij poniżej aby zobaczyć opis urządzenia w sklepie Barmaker: