Kontakt

Administratorem podanych przez Ciebie w formularzu kontaktowym danych osobowych będzie CLASSEQ POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO w związku z wysłaniem przez Ciebie zapytania przez formularz kontaktowy - w celu nawiązania kontaktu z Administratorem, a także prowadzeniem korespondencji dotyczącej jego firmy i oferowanych przez niego za pośrednictwem strony http://barmaker.pl produktów i usług. Dane będą przechowywane w bazie Administratora przez czas prowadzenia korespondencji pomiędzy Stronami. Będziesz mieć prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich sprostowania, usunięcia, uzupełnienia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych – na zasadach określonych w art. 16 – 21 RODO. Jeżeli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z przepisami prawa, będziesz mógł wnieść skargę do organu nadzorczego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby skontaktować się z nami. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie oraz Polityce prywatności.

Barmaker

+

Klub Muzyczny

Jak sądzisz, dlaczego jedne kluby zarabiają krocie a inne z dużym trudem „wiążą koniec z końcem”?

Wyobraź sobie, że we wszystkich tych miejscach grają ci sami DJ-e. A różnica w obrocie jest dramatyczna.

Powód

Niewłaściwy dobór sprzętu, błędnie oszacowane wydajności urządzeń, brak zasad i schematu – układu baru. Oczywiście dopowiesz, że kwestia tkwi również w pracownikach. Gdyby się starali itp. Zgadzam się, że muszą się starać ale…

Załoga posiadająca kwalifikacje to niewątpliwy sukces firmy. Nie można jednak „podcinać gałęzi” i nie doinwestowywać sprzętowo przestrzeni która będzie przynosiła obrót. Bar w klubie jest tak samo ważny jak muzyka. Pamiętaj proszę o tym dzieląc fundusz!

Dobry lokal musi mieć ekspresyjny, szybki, dobrze ułożony bar. Od całkowitej powierzchni klubu zależna jest wielość baru lub barów. Ilość segmentów / stacji barmańskich zależna jest od całkowitej długości kontuaru. Zakłada się, że nie mogą być bliżej siebie niż 2m. Układ stacji zwykle jest bezmyślnie powielany.

Szkoda.

Dostosowana ergonomia miejsca roboczego i jego założeń może zwiększyć efektywność pracownika nawet o 50%. Pomyśl o tym. Porozmawiaj z nami. Napisz.

Słyszałeś zapewne o tym, że duże bary dzieli się na strefy. Każde z takich pól ma swoją specyfikę, układ technologiczny, ilość przydzielonych osób, inną formę sprzedaży i co najważniejsze obraca odrębnym produktem.

Wyobraź sobie ogromny klub z równie wielkim barem. Jeżeli jest bardzo popularny to przy kontuarze będziesz miał tak z cztery rzędy klientów – nerwowo oczekujących na przyjęcie od nich zamówienia.

 

Wydawałoby się – ŚWIETNIE!

Jeśli podszedłbyś do oczekujących to dowiesz się, iż są zniesmaczeni zbyt długim oczekiwaniem. Wiąże się to również ze zmniejszeniem częstotliwości zamawiania napojów – bo kto chce wieczór spędzać w kolejce do baru . Zatem klienci wolniej spożywają kupione drinki = mniej zamawiają.

Co zrobić?

Strefy! To punkt wyjścia. Dzielisz bar na sekcje tematyczne. Rozpoczynasz od stref piwa. To dość newralgiczny element. Pola serwujące złoty napój powinny powtarzać się co 6 metrów. Obsługiwane są przez najmłodszych adeptów sztuki barowej.
Następnie wydzielamy miejsca na stacje barmańskie. Przestrzeń ta posiada pojemne boxy lodowe, speedracky na najczęściej stosowane alkohole, dodatki, napoje. To miejsce pracy wysoko wykfalifikowanych barmanów. Szanujący się klub posiada również swojego baristę i przekazuje mu strefę kawiarnianą ze wszelkimi dobrodziejstwami.

 

Jeśli chciałbyś aby nasi barmani i technolodzy uszyli pod ciebie układ baru – napisz.

***

Omówiliśmy sobie już pewne założenia i widzisz sam, że aby powstał bar zarabiający spore pieniądze i przynoszący satysfakcję musisz trochę zainwestować. Poniżej ukazuję ci jak wyposażane są poszczególne sekcje i jakiego rodzaju produkcja w nich dominuje.

***

1. STREFA KAWIARNI: ESPRESSO/ KAWY Z MLEKIEM / HERBATY / SMOOTHIES / MROŻONE KOKTAJLE BEZALKOHOLOWE W TYM KAWY,HERBATY, LEMONIADY / ŚWIEŻE SOKI

– ekspres do kawy, młynek do kawy, tamper, pojemnik na cafecake, warnik, chłodziarka na komponenty, witryna na przekąski/ciasta.
– kostkarka ICE-O-MATIC ICEU126A(tylko do potrzeb strefy kawy), EAUVATION – źródło wody sodowej i stołowej, chłodziarka na owoce i dodatki, zamrażarka na owoce mrożone / lody i szkło, blender MIXTEC model SJ-9699, wyciskarka, sokowirówka, HATSUYUKI – shaver.

2. STREFA PIWA

– musisz zaopatrzyć się w ociekacz ze zraszaczem. Pozstałe elementy przekaże ci dostawca piwa.

3. STREFA KOKTAJLOWA: WSZELKIEJ MASCI KOKTAJLE ALKOHOLOWE

– staja barmańskia zawierająca komory lodowe + spreedracky oraz miejsca do umieszczenia gn-ów z owocami, blender, kruszarka podręczna, chłodziarka szufladowa.

4. STREFA ANIMACJI: SPRZEDAŻ „SUGEROWANA”- WIELOPORCJOWA, FLAIR.

– blender i kruszarka do wspólnego korzystania z sąsiednią strefą, zamrażarka, wózek lodowy.
Czy zauważyłeś, że brak jest zmywarki? Działanie zamierzone. Niech ci do głowy nie wpadnie umieścić zmywarkę w przestrzeni baru o tak dużym natężeniu sprzedażowym. Zmywanie ma odbywać się w zmywalni.

Podobna sytuacja ma miejsce w odniesieniu do kostkarki. Nie ma sensu posiadanie takiej maszyny pod blatem barowy. Dlaczego? Bo wstawisz jakieś maleństwo i po biznesie. Lód jest podstawowym surowcem i ma być go zazwyczaj w nadmiarze. Zatem kombinuj miejsce na zapleczu. W układzie baru zaproponowałbym miejsce na ice cart.
***
Wydajności, moc i dokładną ilość niezbędnych maszyn pomoże określić „Konfigurator Baru” dostępny w naszym serwisie. Skorzystaj koniecznie. Nic to cię nie kosztuje a może naświetlić odpowiednie rozwiązania.
Tu również oszacujesz wstępnie wartość do biznes planu.
***

Kończąc chciałbym przekazać jeszcze kilka ważnych informacji.

Nie musisz płacić za projekt technologiczny do baru. Możesz otrzymać go bezpłatnie korzystając z programów promocyjnych serwisu i współpracujących z nim technologów. Napisz do nas w tej sprawie.

Nie płać za układanie menu. Współpracując z Barmaker – otrzymujesz wsparcie od naszych baristów i barmanów.

Zaoszczędź na szkoleniach. Gro z nich jest refinansowana przez producentów sprzętów zrzeszonych w dystrybucji Barmaker. Część szkoleń zostanie ci również przekazana za symboliczną złotówkę.

Kup taniej w Barmaker. U nas taniej znaczy więcej. Więcej korzyści / bogatsze pakiety urządzeń / limitowane edycje maszyn mogących jeszcze więcej i posiadających wydłużony okres użytkowania / wydłużona trwałość.

Bezpieczeństwo inwestycji. Wspieramy cię długimi okresami gwarancyjnymi. Oddajemy do dyspozycji autoryzowane serwisy rozlokowane we wszystkich większych miastach kraju. Możesz liczyć na korzystne i profesjonalne działania konserwatorskie.

RENTAL urządzeń. Jeśli myślisz o dywersyfikacji posiadanych środków – dobrze trafiłeś. Powyższy zestaw urządzeń nabędziesz za około 2400 zł netto/miesięcznie.

RENTAL to nie Leasing czy Kredyt.

To elastyczny wynajem urządzeń na dłuższy okres od producentów, developerów urządzeń. Jak okrzepniesz inwestycyjnie to wykupisz je sobie na własność. To się opłaca. Przez cały okres wynajmu wspiera cię nieodpłatny serwis konserwatorów. Chcesz wiedzieć więcej? napisz

Znajdź swojego dealera

Nie znalazłeś Twojego dealera?
do naszej bazy!

kliknij na mapę w swój region
i wybierz swojego dealera

Nie znalazłeś Twojego dealera?
do naszej bazy!

AM ART HOTELOWE WYPOSAŻENIE

Oława

Art Gastro

Łomianki

Art System

Wrocław

Palarnia Kawy Asteria

Łódź

A-Z Gastro

Opole

BEMAR PHU

Grudziądz

Testowa Sp. z o.o.

000 000 000 test@test.pl

Elektro-Serwis Ochentel Sp. Jawna

605106911 sochentel@elektro-serwis.com

El Quchnia

Imperium Logistyk

Rzgów

FESTA TECH

Sosnowiec

FIDO GAST

Krosno

Gastima

Słupsk

GASTRO - TARNIOWY

Szczecin

Gastrotechnika

Kłodzko

GASTRO-BOX

Warszawa

Gastro Centrum

Gastro Centrum

GASTRO CONSULTING

Wrocław

GASTRO MANIAK

Poznań

GASTROMATIC

Kutno

GASTRO PLUS

Jelenia Góra

GASTRO - POL

Głogów

GASTRO POLBERG

Warszawa

GASTRO PRESTIGE GROUP

Nowy Sącz

Gastro System

Bydgoszcz

Gastro Tech

Gastro Tech

GASTRO TECHNIKA

Gniezno

GASTROTRIP

Szczecin

Hard Beans Coffee Roaster Sp. z o.o.

Hard Beans

IGLOMIREX

Katowice

IGUANA GASTRO

Kraków

IGUANA GASTRO

Nowy Sącz

INVEST GASTRO

Nowy Targ

Klimat

Kalisz

KOTBERT - Robert Kotłowski

Lublin

LORIEN GROUP

Poznań

Marathon

Poznań

GASTRO-MARINEX

Jelenia Góra

Maximus Wyposażenie Gastronomii

Gdańsk

Mig

Mig Ełk

M&M Gastro

Katowice

MR Gastro Stal

Poznań

MULTI FRIGO

Lublin

Pana Gastro

Poznań

Prim Gastro Professional

Zakopane

PROWNES

Opole

RESTAURATOR

Kielce

Senso-Gastro

Wrocław

SM GASTRO

Sobótka

SUMA Sp. z o.o. Sp.K.

Koszalin

GASTRO - TARNIOWY

Szczecin

TEGA Profesjonalne urządzenia gastronomiczne

Wrocław

ULM-NEU-ULM Urządzenia dla Gastronomii

Zielona Góra

UNIgastro

Wrocław