Kontakt

Administratorem podanych przez Ciebie w formularzu kontaktowym danych osobowych będzie CLASSEQ POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO w związku z wysłaniem przez Ciebie zapytania przez formularz kontaktowy - w celu nawiązania kontaktu z Administratorem, a także prowadzeniem korespondencji dotyczącej jego firmy i oferowanych przez niego za pośrednictwem strony http://barmaker.pl produktów i usług. Dane będą przechowywane w bazie Administratora przez czas prowadzenia korespondencji pomiędzy Stronami. Będziesz mieć prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich sprostowania, usunięcia, uzupełnienia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych – na zasadach określonych w art. 16 – 21 RODO. Jeżeli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z przepisami prawa, będziesz mógł wnieść skargę do organu nadzorczego. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby skontaktować się z nami. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie oraz Polityce prywatności.

Barmaker

+

Beach Bar

Jeśli myślisz o tym jak zarabiać latem? Powinieneś zastanowić się co ci najbardziej odpowiada. Przedstawię kilka niskobudżetowych rozwiązań mogących przynieść bardzo duże zyski.

Hawaiian Snow Bar.

To mały barek którego głównym produktem są desery / lody hawajskie.

Czym są owe lody? To kostki lodu rozpylone na pył śniegowy, polane różnego rodzaju kolorowymi syropami. Wariant bogatszy deseru zawiera w sobie kulkę lub dwie lodów śmietankowych.

Co jest potrzebne?

Potrzebujesz duuuuuużo lodu. Czyli niezbędna jest kostkarka o naprawdę sporej wydajności. Jedna porcja takiego deseru zawiera około 300-500g lodu. Zatem nie kalkuluje się kupować go w sklepie. Warto kupić lub wynajmować kostkarkę. Tu polecę amerykańskiego producenta ICE-O-MATIC. Model jaki śmiało mogę zarekomendować to CIM335A. Ponadto potrzebujesz Ice Shaver. Proponuję markę japońską Hatsuyuki. Najlepsza znana mi. Biorąc pod uwagę, że na tych  urządzeniach oprzesz swój biznes to należy mieć naprawdę dobrej jakości maszyny aby w środku sezonu cię nie zaskoczyły.

Liczby:

Średni koszt urządzeń to – 18 000 zł + 3500 zł wózek lodowy.
Średnia ilość sprzedawanych deserów w słoneczny dzień – 370 szt.
Średnia ilość sprzedawanych deserów w pochmurny dzień – 90-120 szt.
Koszt uzyskania deseru – od 1 zł
Opakowanie – 0,5 zł
Sugerowana marża – 6 zł
Średnia ilość dni słonecznych w miesiącach letnich – 15 dni / miesiąc
Ilość pracowników – 1 osoba.
***
Podsumowanie.

Od połowy czerwca do końca sierpnia możesz sprzedać około 16 000 porcji deseru.
Pozwala to na osiągnięcie obrotu około 120 000 zł brutto

Koszt urządzeń – 26 445 zł brutto
Koszt pracownika – 10 000 zł brutto
Koszt poddzierżawienia powierzchni sprzedażowej – 10 000 zł brutto

 

Lemonade Bar.

 

Popularne niegdyś a obecnie znów odżywające punkty z wodą gazowaną lub z lemoniadami. Klient może napić się gazowanej lub bez gazu wody mocno schłodzonej.
Jeśli lubisz – lemoniady – to również znajdziesz dla siebie spory asortyment. Popularny na całym świecie napój oparty na wodzie sodowej lub bez bąbelków z dołączonym sokiem z cytryn + pyszne owocowe syropy.

Liczby.

Średni koszt urządzenia – 13 500 zł netto
Średnia dzienna sprzedaż w słoneczne dni – 560 szt.
Średnia dzienna sprzedaż w pochmurne dni – 180 szt.
Koszt uzyskania napoju – od 0,6 zł
Opakowanie – 0,4 zł
Sugerowana średnia marża – 3 zł
Średnia ilość dni słonecznych w miesiącach letnich – 15 dni / miesiąc
Ilość pracowników – 1 osoba

***

Podsumowanie

Od połowy czerwca do końca sierpnia możesz sprzedać około 25 900 porcji napojów.
Pozwala to na wykazanie obrotu około 90 650 zł brutto
Koszt urządzeń – 13 500 zł brutto
Koszt pracownika – 10 000 zł brutto
Koszt poddzierżawienia powierzchni sprzedażowej – 10 000 zł brutto

Smoothies Bar.

 

Niezaprzeczalnie numerem jeden w rozwoju biznesu letniego są dość już popularne zdrowe bary z koktajlami z owoców. Prostota i naturalność to atrybuty tego biznesu. Jeśli chodzi o aspekt inwestycyjny również nie musimy tu nadto się eksploatować. Wystarczy mocny blender – rekomenduję MIXTEC model SJ9698, kostkarka o niemałej wydajności – proponuję ICE-O-MATIC model ICEU206 i w celach wystawienniczych stół lodowy Olsen&Berg.

Liczby.

Średni koszt urządzeń – 9 350 zł netto
Średnia dzienna sprzedaż w słoneczne dni – 360 szt.
Średnia dzienna sprzedaż w pochmurne dni – 90 szt.
Koszt uzyskania napoju – od 1,2 zł
Opakowanie – 0,5 zł

Sugerowana średnia marża – 5,5 zł
Średnia ilość dni słonecznych w miesiącach letnich – 15 dni / miesiąc
Ilość pracowników – 2 osoby

***

Podsumowanie

Od połowy czerwca do końca sierpnia możesz sprzedać około 15 750 porcji napoju.
Pozwala to na wykazanie obrotu około 118 125 zł brutto
Koszt urządzeń – 11 500 zł brutto
Koszt pracowników – 20 000 zł brutto
Koszt poddzierżawienia powierzchni sprzedażowej – 10 000 zł brutto

***

Powyższe pomysły mogą pracować jako zupełnie niezależne punkty. Mogą również stanowić integralną część większego kompleksu barowego (czytaj poniżej).

***

Tiki Bar.

Napisałem o elementach – które pozwolą na stworzenie miejsca dochodowego a nic nie mówię o alkoholu i koktajlach typowo barowych. Oczywista – oczywistość. Pewnie, że możesz je oferować. W ciągu całej doby nie będzie to jednak kluczowy produkt. Gdy jest naprawdę ciepło sprzedają się niskoalkoholowe produkty takie jak wina, spritzery, piwa, radlery i sporo lekkich koktajli lodowo-owocowych.

Zatem czego ci trzeba.

Stacja barowa. Mebel, najczęściej wytworzona ze stali nierdzewnej, w którym znajduje się duży zlew na lód (często dzielony na kostki i kruszony lód). Ponadto jest speedrack (półka na butelki – np. dwustopniowa). Wersje rozbudowane posiadają przestrzenie na małe gn-y z pociętymi owocami. W tej sferze – biorąc pod uwagę, że tworzysz punkt sezonowy w pierwszym roku jesteś w stanie się bez tego obejść. Poniekąd zastąpisz to dużym Iceboxem (pudłem na lód) i nastawnymi pojemnikami na owoce. Speedrack – butelki staną na blacie roboczym.

Bar to też kawa i herbata. Potrzebujesz: ekspres, młynek, warnik. Odnośnie ekspresu im więcej grup – tym lepiej. Minimum 2.

Musisz schładzać dodatki koktajlowe, mleko, śmietanę i część owoców. Kupujesz chłodziarkę. Zamrażarka – potrzebna. Gdzieś musisz trzymać szkło do wódeczki i wina. Nic lepszego nie wymyślono – jak zamrożone szkło w upalny dzień.

Zmywanie.

W zależności od tego jaki obrałeś zamysł – w szkle czy w plastiku. Jeżeli w szkle to polecam ci zmywarkę brytyjskiej firmy CLASSEQ model D500DUO. Odporna na pyły zewnętrzne, wytrzymała i co istotne dla ciebie -> super szybka. 2 minuty i masz szkło bez polerowania.

Magazynowanie.

Przemyśl koniecznie MOBILNY MAGAZYN METRO. Zamykasz wszystko co znajduje się na regale i bezpieczne. Jeśli wolisz klasyczny magazyn to zastanów się nad regałami METROSEAL3. Antybakteryjne powłoki zastosowane na sprzęcie z pewnością mile będą przyjęte przez wszelkie inspekcje sanitarne.

Lód. Jaka kostkarka?

Biorąc pod uwagę, że będziesz oferował również dochodowe napoje i desery – to wydajność twojej maszyny do lodu nie może być mała. Urządzenie ma zabezpieczać w lód nawet gdy w innych urządzeniach przy wysokiej temperaturze – posucha. Sugeruję ICE-O-MATIC model CIM435A. Jako uzupełnienie kwestii lodu bardzo przydatny będzie Icecart. Możesz nim dostarczyć lód do baru i korzystać jak z Iceboxa. Jeżeli Icecart to tylko METRO.

Blender.

MIXTEC – ufam tej marce. Znam wiele firm które szanuję ale MIXTEC model SJ-9698 -> to „moc wcielona”.

Kruszenie lodu.

Kruszarka Wessamat rozwiąże sprawę. Mocna, szybka.

***

To czy będziesz miał w swoim barze tradycyjne lody – zależy od ciebie – pamiętaj o witrynie do lodów.

***

Kończąc chciałbym przekazać jeszcze kilka ważnych informacji.

Nie musisz płacić za projekt technologiczny do baru kawiarnianego. Możesz otrzymać go bezpłatnie korzystając z programów promocyjnych serwisu i współpracujących z nim technologów. Napisz do nas w tej sprawie.

Nie płać za układanie menu. Współpracując z Barmaker – otrzymujesz wsparcie od naszych baristów i barmanów.

Zaoszczędź na szkoleniach. Gro z nich jest refinansowana przez producentów sprzętów zrzeszonych w dystrybucji Barmaker. Część szkoleń zostanie ci również przekazana za symboliczną złotówkę.

Kup taniej w Barmaker. U nas taniej znaczy więcej. Więcej korzyści / bogatsze pakiety urządzeń / limitowane edycje maszyn mogących jeszcze więcej i posiadających wydłużony okres użytkowania / wydłużona trwałość.

Bezpieczeństwo inwestycji. Wspieramy cię długimi okresami gwarancyjnymi. Oddajemy do dyspozycji autoryzowane serwisy rozlokowane we wszystkich większych miastach kraju. Możesz liczyć na korzystne i profesjonalne działania konserwatorskie.

RENTAL urządzeń. Jeśli myślisz o dywersyfikacji posiadanych środków – dobrze trafiłeś. Powyższy zestaw urządzeń nabędziesz za około 1900 zł netto/miesięcznie.

RENTAL. Nie jest to leasing czy kredyt. To wygodniejsze narzędzie nabywcze.

To elastyczny wynajem urządzeń na dłuższy okres od producentów, developerów urządzeń. Jak okrzepniesz inwestycyjnie to wykupisz je sobie na własność. To się opłaca. Przez cały okres wynajmu wspiera cię nieodpłatny serwis konserwatorów. Opłacany czynsz jest usługą, więc umieścisz to w kosztach.

 

 

Znajdź swojego dealera

Nie znalazłeś Twojego dealera?
do naszej bazy!

kliknij na mapę w swój region
i wybierz swojego dealera

Nie znalazłeś Twojego dealera?
do naszej bazy!

AM ART HOTELOWE WYPOSAŻENIE

Oława

Art Gastro

Łomianki

Art System

Wrocław

Palarnia Kawy Asteria

Łódź

A-Z Gastro

Opole

BEMAR PHU

Grudziądz

Testowa Sp. z o.o.

000 000 000 test@test.pl

Elektro-Serwis Ochentel Sp. Jawna

605106911 sochentel@elektro-serwis.com

El Quchnia

Imperium Logistyk

Rzgów

FESTA TECH

Sosnowiec

FIDO GAST

Krosno

Gastima

Słupsk

GASTRO - TARNIOWY

Szczecin

Gastrotechnika

Kłodzko

GASTRO-BOX

Warszawa

Gastro Centrum

Gastro Centrum

GASTRO CONSULTING

Wrocław

GASTRO MANIAK

Poznań

GASTROMATIC

Kutno

GASTRO PLUS

Jelenia Góra

GASTRO - POL

Głogów

GASTRO POLBERG

Warszawa

GASTRO PRESTIGE GROUP

Nowy Sącz

Gastro System

Bydgoszcz

Gastro Tech

Gastro Tech

GASTRO TECHNIKA

Gniezno

GASTROTRIP

Szczecin

Hard Beans Coffee Roaster Sp. z o.o.

Hard Beans

IGLOMIREX

Katowice

IGUANA GASTRO

Kraków

IGUANA GASTRO

Nowy Sącz

INVEST GASTRO

Nowy Targ

Klimat

Kalisz

KOTBERT - Robert Kotłowski

Lublin

LORIEN GROUP

Poznań

Marathon

Poznań

GASTRO-MARINEX

Jelenia Góra

Maximus Wyposażenie Gastronomii

Gdańsk

Mig

Mig Ełk

M&M Gastro

Katowice

MR Gastro Stal

Poznań

MULTI FRIGO

Lublin

Pana Gastro

Poznań

Prim Gastro Professional

Zakopane

PROWNES

Opole

RESTAURATOR

Kielce

Senso-Gastro

Wrocław

SM GASTRO

Sobótka

SUMA Sp. z o.o. Sp.K.

Koszalin

GASTRO - TARNIOWY

Szczecin

TEGA Profesjonalne urządzenia gastronomiczne

Wrocław

ULM-NEU-ULM Urządzenia dla Gastronomii

Zielona Góra

UNIgastro

Wrocław